Amerikan Karşılaştırmalı Hukuk Derneği Genç Karşılaştırmalı Hukukçular Komitesinin (YCC) 6. Yıllık Konferansı 28-29 Nisan 2017 tarihlerinde Koç Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Genç Karşılaştırmalı Hukukçular Komitesi (YCC), Amerika’da karşılaştırmalı hukuk alanındaki çalışmaları destekleyen ve öncü bir kurum olan Amerikan Karşılaştırmalı Hukuk Derneği (ASCL) uhdesinde kurulmuş bir komitedir. YCC, karşılaştırmalı hukuk alanında akademik tartışmaları teşvik etmek için genç akademisyenlerin karşılaştırmalı hukuk perspektifli çalışmalarını sundukları yıllık konferanslar düzenlemektedir.

YCC Yıllık Konferansı 2017 senesinde ilk defa ABD dışında gerçekleşmiş ve NASAMER tarafından desteklenen Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Konferans tebliğ çağrısına çok sayıda ülkeden toplamda 172 akademisyenin başvurusu sonucunda şimdiye kadarki en yüksek başvuru sayısına ulaşılmış ve bu başvurular arasından 118’i tebliğ için kabul edilmiştir.